رادیاتور خودرو

رادیاتور خودرو

رادیاتور خودرو

رادیاتور خودرو، نوعی مبدل حرارتی می باشند که ماده سیال داغ با عبور از درون آن دمای خود را از دست می‌دهد و مجددا به درون شبکه خنک‌کننده موتور اگر نیاز به کاهش دما داشته باشد، بر می گردد. که معمولا یک مجموعه مشبک حاوی لوله‌های عبور آب، پره‌های خنک‌کننده، مخزن آب ورودی، مخزن خروج آب و همچنین مخزن هواگیری به علاوه درپوش رادیاتور است‌.

طرز کار رادیات خودرو

به کمک دو لوله ورودی و خروجی به موتور متصل شده و بعد درون آن از مایع خنک‌کننده شامل آب و ضدیخ پر شده است. با روشن کردن موتور اتومبیل، واترپمپ با مکش مایع خنک‌کننده به داخل موتور، مایع را از مخزن خروجی رادیاتور به مجاری اعمال شده درون بدنه موتور کشیده می شود. مایع خنک‌کننده ابتدا پشت ترموستات جمع می‌شود تا دمای آن به  ۸۳ تا 90 درجه برسد. بعد از آن شیر ترموستات به‌طور اتوماتیک مسیر خروج آب به سمت رادیاتور را باز کرده و آب بر اثر مکش و فشار ایجاد شده به دلیل واترپمپ، با فشار مناسب از طریق شلنگ‌ها و لوله‌های رابط به سمت مخزن ورودی رادیاتور می رود. داخل قسمت مشبک رادیاتوراز جنس مس یا آلومینیوم است.

رادیاتور خودرو
رادیاتور خودرو

چه زمانی باید رادیات ماشین را چک کنیم؟

  • یکی از نکات بسیار مهمی که باید هموار به ان توجه داشته و آن را چک نمایید، سطح آب مخزن رادیاتور است. سطح آب مخزن رادیاتور را به خصوص اگر مالک خودروی ایرانی هستید، به صورت هفتگی چک نمایید. کاهش آب رادیاتور خبر از مشکلاتی مانند سوراخ بودن یا پوسیدگی لوله های گردش آب، سوراخ شدن رادیاتور، خراب شدن واتر پمپ و یا واشر واتر پمپ، خرابی واشر سرسیلندر و… باشد.
  • سعی کنید بر اساس یک برنامه منظم ماهانه یا سالیانه بر اساس نوع خودرو، آب داخل رادیاتور را تعویض کرده و هواگیری به طور صحیح انجام دهید.
  • هر 3 ماه یکبار اجزا سیستم رادیات خودرو را بررسی کنید. اجزایی مانند شلنگ ها و لوله ها رادیاتور که از بیرون قابل مشاهده هستند و به آن ها دسترسی دارید را بررسی کنید. در صورت مشاهده مواردی همچون: علائم پوسیدگی، شکستگی یا ترک خوردگی لوله ها و تورم یا برآمدگی یک جهته شلنگ ها، باید شلنگ ها و لوله هارا تعویض نمایید.
  • همواره به درب رادیاتور خودرو توجه داشته باشید.
  • همواره به درجه آمپر آّب خودرو توجه داشته باشید. افزایش دمای آّب رادیاتور و کارکردن فن خودرو در دور تند به طور متناوب می‌تواند نشان از خرابی ترموستات خودرو باشد
رادیاتور خودرو
رادیاتور خودرو

در صورتی که رادیاتور خودرو نباشد چه می شود ؟

اگر آب داخل رادیات نباشد, موتور ماشین جوش می آید و دچار ترکیدن می شود.

چرا باید در رادیاتور خودرو , ضد یخ و یا ضد جوش ریخته شود ؟

ضد جوش برای هوای گرم و ضد یخ برای هوای سرد است.

ضد یخ

وقتی هوا بسیار سرد است آب رادیات خودروی شما در دمای زیرصفر , یخ نزند و رادیات را منفجر نکند .

ضد جوش

وقتی هوای گرم است اجازه نمی دهد که آب تا حد بسیار زیادی گرم شود و به نقطه جوش برسد .

رادیاتور خودرو
رادیاتور خودرو

رادیات را هر چند وقت یکبار باید چک کرد ؟

رادیاتور ماشین باید هر ماه چک شود . اگر رادیات خودرو شما آب کم کند امکان دارد آسیب یا خرابی در آن وجود داشته باشد .

مایع درون رادیاتور

آب داخل رادیاتور سیالی است که حرارت را سریع انتقال می دهد و به‌خوبی و گرمای داخل موتور را جذب می‌کند. به‌همین‌علت آب درون رادیاتور موتور خودرو باید حتماً بدون املاح یا همان آب مقطر باشد.

به‌جز ترکیب آب مقطر با محلول ضدیخ ضدجوش از محصول دیگری با نام آب رادیاتور نیز می‌توانید استفاده کنید. این مایع سبز رنگ که ضدیخ، ضدجوش و ضد زنگ زدگی و خوردگی می باشد.

رادیاتور خودرو
رادیاتور خودرو

روش های نگهداری سالم این قطعه

برای شستشوی این قطعه و تعویض آب درون آن شیر تخلیه باز کرده و بگذارید این مایع تخلیه بشود. مطلوب است در این حالت مدت زمان کمی موتور خودرو کار بکند تا آب درون موتور و شلنگ‌ها نیز به‌طور کامل خارج بشود. بعد آب مقطر و محلول ضدیخ ضدجوش را با یکدیگر ترکیب کنید و در درون رادیاتور بریزید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
اسکرول به بالا